Skip to main content

Még el sem kezdődött a hivatalos kommunikáció, máris a résztvevő országok között köszönthetjük Spanyolországot, Norvégiát, Ciprust, Romániát és Szlovákiát, ők ugyanis a tavalyi tapasztalatok és a szájról-szájra terjedő referenciák alapján ismét bizalmat szavaztak a magyarországi eseménynek. Fontosnak tartják, hogy legyen egy olyan verseny, ahova a legkisebbeket is elhozhatják, és számukra is lehetőséget teremthetnek a nemzetközi verseny élmény átélésére, függetlenül eredményességi szintjüktől. Ez a verseny a barátságról és a nemzetközi kapcsolatokról szól, függetlenül attól, hogy rendkívül szép, egyedi nemzetközi színvonalú érmeket gyűjthetnek be a legeredményesebb versenyzők.

A legfontosabb azonban, ahogy maga Wichmann Tamás, a névadó mondta egykor:

“A kajak-kenu sport nemzetek felett épít lerombolhatatlan hidat szívtől szívig”

Tamás jó barát volt. Olyan ember, aki átölelte a világot. Rendkívüli barátságot épített egykori versenytársaival, például a román Ivan Patzaichin-nal, vagy a horvát Matija Ljubek-kel. Tamás a sport által teljesedett ki, szívét versenytársai iránti tisztelete, szeretete formázta mindent átölelő, mindent és mindenkit szerető szívvé.

Hisszük, hogy a nemzetközi barátságok lehetőségeket nyitnak, hidakat építenek a sokféle nációt képviselő sporttársak között. A nemzetközi barátságok újragondoltatják velünk az országhatárok fogalmát, és elhatárolódás helyett egymás szeretetére, elfogadására és tiszteletére sarkallnak mindannyiunkat. Annyi, de annyi egymástól különböző kulturális érték van, amit nem ismerünk még Európa és a világ minden részéből. Tegyünk egy lépést és nyújtsunk kezet egymás felé, hiszen a sport összeköt minket. A kajak-kenu sport olyan hidat béke és szeretet.